Hydra

Napjainkban Hüdra divatos szórakozóhely. Mivel a szigeten nem közlekedik autó, tiszta a levegő. A csendes, nyugodt Hüdra-sziget a görög középosztály, az athéni kulturális élet ismert egyéniségeinek kedvenc nyaralóhelye. A helybeliek viszont szívesen látják a külföldieket is, hisz a valamikori hajósok leszármazottai számára jó megélhetési lehetőséget jelent a turizmus. A Tolon nyaraló turisták aligha hagyják ki egy Hüdra szigeti kirándulás lehetőségét. A sétahajó reggel indul Tolo kikötőjéből és este érkezik vissza. A kényelmes hajón minden szinten van kávézó, ahol frissítőket, kávét lehet rendelni.

A sziget gyönyörű fekvése, a tavernák és kávézók sajátos hangulata és a számtalan érdekességet kínáló, elegáns kis boltok mellet Hüdra szigetén feltétlen figyelmetg érdemel a helyi múzeum, ahol megismerkedhetünk a hely történetével és lakosai érdemeivel. A Hüdrai Történelmi Múzeum ott áll a patkó alakú öböl egyik végében, a rakpart szélén. Egyszerű, szürke terméskőből emelt falaival szinte kirí a többi épület színes ponyvával fedett, virágos teraszai közül. Akit a történelem alaposabban érdekel, értékes levéltárat is talál Hüdra-szigeten.

A helyiek Hydra szigetéhez kapcsolják Heraklész munkáját, a hüdra legyőzését, melynek magyarázatát a kutatók a mocsarak lecsapolásával magyarázzák, még akkor is, ha ma már aligha található itt mocsaras vidék.