Paralia Katerini

Paralia kellemes üdülőváros, melyet egyénileg vagy csoportos kirándulásként érinthetünk, avagy épp hosszabb szabadságunkat is itt tölthetjük. Paralia 68 km-re van Thesszalonikitől és csupán néhány kilométernyi távolságra Katerini városától.

A híres Olymposz-hegy, az istenek helye a várostól alig 30 kilométernyire magasodik. Paralia finom homokos partja 2-3 km hosszúságban nyújt kiváló strandolási lehetőséget, de számos lehetőség van a vízi-sportok gyakorlására is. 

Paralia KateriniParalia híres a kellemes kávézóiról, a tavernákról és kiváló éttermeiről, ahol tipikus görög menűt kínálnak. Egy-egy hangulatos zenés, táncos folklórest, a többfogásos menü és a kiváló görög borok nagyszerű alkalom arra, hogy megismerkedjünk a görög kultúrával és gasztronómiai szokásaival.

A szervezett görög vacsora estek keretében a vendégeknek lehetőségük nyílik a szirtaki, azaz a görög népi tánc alaplépéseinek az elsajátítására is, amennyiben igénylik a táncoktatást.

Miután elcsitul a strand Paralia főutcája válik mozgalmassá. Az elegáns sétálóutca üzleteiben mindenki megtalálja az ízlésének és pénztárcájának megfelelő árut, az egyszerű emléktárgyaktól a valódi szőrmebundákig. A vásárláson kívül, a hangulatos üzletek és tavernák sorában a legnagyszerűbb szórakozási lehetőségek kínálkoznak.

Hasonló vonzerejű a szomszédos Katerini sétálóutcája, ahová mindenként érdemes átlátogatni, hisz ott is kiváló bevásárlási lehetőségekre találunk. A közelben található Európa egyik legnagyobb szabadtéri diszkója, amit semmiként sem érdemes elkerülni. Három kilométernyi távolságra Paraliától az Olympic Beach népszerű üdülőhely található.