Tolo

Tolo kellemes üdülőhely, ahová egyénileg vagy közvetlen autóbuszjárattal lehet eljutni. Aki repülővel utazik Görögországba, Kalamata nemzetközi repterére ér, innen mintegy három és fél óra alatt jut át autóbusszal a 120 km-re levő Tolóba. De elérhető szárazföldön is, Athénból Tripoliszon át.

Az Athéntól 130, Korinthgosztól pedig 50 km távolságra levő tengerparti település még nem is oly rég kis halászfalucska volt, de napjainkra a félsziget egyik legkedveltebb üdülőhelyévé fejlődött.  

A nyugodt, békés öböl mentén hosszan elnyúló tengerpart finom homokja és a kristálytiszta, fokozatosan mélyülő tengervíz kilométereken át biztosít kellemes fürdőzést s lehetőséget nyújt a vízi sportoknak is.

Az üdülőhely igazi görög hangulatú, mely rengeteg apró üzlettel, ékszer-, illatszer- és kerámiaboltokkal, jól ellátott bevásárlóközponttal és számos vendéglővel, tavernával, kávézóval várja látogatóit.

A táj szépsége, a friss hal s főleg a helyiek szívélyessége vonzza a látogatókat.
Tolo másik érdeme, hogy számos kirándulás kiindulópontja lehet. Az itt nyaralóknak mindenképp érdemes felkeresniük a szomszédos, alig 12 km-re fekvő Nafplion városát, de innen indulhatnak a kirándulók Olümpia, Athén, Delphoi és a Meteorák megtekintésére, valamint néhány közeli szigetre, mint Hüdra vagy Szpetszesz szigete.